Als ik de lite-versie aanschaf kan ik later upgraden naar standaard
Ja dit kan, u betaald het verschil tussen de lite en de standaard versie. U dient wel zelf zorg te dragen voor het retourneren van de lite dongle.
De demo software werkt, maar geeft af en toe vreemde tekens weer?
De demo versie heeft exact de zelfde mogelijkheden als de 'echte' versie echter de tekst die naar de encoder gaat wordt versleuteld. U kunt er van uit gaan dat wanneer u besluit tot aanschaf de teksten juist weer gegeven worden.
Hoe sluit ik de encoder fysiek aan op RDS-Studio?
Connectie tussen de software en de encoder verloopt via de comport van de pc en de rs-232 aansluiting op de encoder. De te gebruiken kabel verschilt per encoder, maar wanneer u beschikt over een SFM van profline gebruikt u een null-modem kabel, i.g.v. AEV/Siel gebruikt u een normale seriėle kabel (vrouwtje op computer - mannetje op encoder)
Wordt onze RDS-encoder ondersteund door RDS-Studio?
Op dit moment worden drie protocollen ondersteund:
- UECP protocol: Dit zijn oa Profline, R&S, RVR en Inovonics.
- AEV protocol: Dit zijn o.a. Siel, AEV en BroadcastWarehouse.
- RDS2000 (Cepar): Dit zijn de Cepar / RDS2000.
- PIRA32

Voor de zekerheid kunt u de demo software downloaden en aansluiten op de encoder. Ondanks dat de demo software op het display vervormde teksten weer geeft is de werking zeer goed te testen.
Is het mogelijk titel en artiest weer te geven op het rds display?
Dit is afhankelijk van het door u gebruikte automatisering-systeem. Het is van belang dat uw automatisering beschikt over een logfile met informatie over de huidige artiest en titel. De titel info van de volgende systemen is getest met RDS-Studio:
  • Zenlex
  • RadioHost
  • PCRadio
  • Mouse Music
  • OTSDJ
  • AirWave-Nonstop
  • IMediaTouch
  • WinAmp
Moet de PC aangesloten blijven op de RDS-encoder?
Ja... dat moet. Aangezien u gebruik wilt maken van dynamische RDS is het nodig om de PC aan de encoder aangesloten te laten. Op deze manier is het mogelijk om een onbeperkt aantal dynamische teksten weer te geven op de RDS.
RDS SOFTWARE